Faq-58b709fc419561.jpg

Faq

Ένας γρήγορος οδηγός για τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πελάτες της Natuzzi Italia.
Για άλλες ερωτήσεις ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε το πλησιέστερο κατάστημά μας.

 

Η Natuzzi δεν πωλεί απευθείας στους καταναλωτές από το εργοστάσιο.
Τα προϊόντα Natuzzi διατίθενται μόνο μέσω καταστημάτων Natuzzi ή εξουσιοδοτημένων εμπόρων Natuzzi.
Για να βρείτε ένα κατάστημα Natuzzi ή τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο, παρακαλούμε να ελέγξετε το Dealer Locator.

Το δέρμα συμμορφώνεται με το περιβάλλον του.
Προσαρμόζεται στη θερμοκρασία ενός δωματίου ή στο σώμα σας και διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία που θα αισθάνεται καλά στο δέρμα σας.

Όχι, το δέρμα δεν θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι το  προστατευτικό χρώμα που εχει περαστεί απο πάνω, να ξεφλουδίσει η να κάνει ρωγμές. Αυτό συνήθως μπορεί  να επισκευαστεί - σκεφτείτε το όπως το χρώμα του τοίχου.

Λάβετε υπόψη ότι το φινίρισμα δεν μπορεί εύκολα να επισκευαστεί σε όλες τις περιπτώσεις και ότι η διαδικασία φινιρίσματος μπορεί να αφήσει σημάδια.

Σημάδια όπως ουλές, τσιμπήματα εντόμων, φλέβες και ρυτίδες είναι φυσικά χαρακτηριστικά του γνήσιου δέρματος. Αν επιλέξετε δέρμα απο την κατηγορία PROTECTA της Natuzzi,το οποίο εχει υποστεί μια επεξεργασία και ένα φινίρισμα που το κανει πιο ανθεκτικο και του δινει μια ενιαια και ομοιομορφη εμφανιση, τοτε θα δειτε λιγοτερα σημαδια. Ωστόσο,το δερμα της πιο φυσικης κατηγορίας (NATURAL) θα εμφανίσει περισσότερα φυσικα σημαδια,όπως τσιμπίματα εντόμων, ουλές, ραγάδες αλλά και διαφοροποιήσεις του χρώματος. Αυτές οι διαφοροποιήσεις του χρώματος μπορούν να συμβούν στο ίδιο κομμάτι δέρματος διότι δεν υπάρχει φινίρισμα που να προσδίδει αυτό το ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο χρώμα, το οποιο συναντάμε στα προστατευμένα δέρματα (PROTECTA). Αυτό αποτελεί ένδειξη της αυθεντικότητας του δέρματος και δεν πρέπει να θεωρείται ελάττωμα. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως "σφραγιδα" πραγματικου δέρματος,υψηλής ποιότητας.

Ναί. Το δέρμα είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν από τη βιομηχανία βοείου κρέατος.
Ο μεγαλύτερος καταναλωτής δέρματος είναι η βιομηχανία υποδημάτων.
Μόνο περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής δέρματος χρησιμοποιείται για έπιπλα.

Εάν ανησυχείτε ότι τα κατοικίδιά σας μπορεί να βλάψουν το δέρμα του καναπέ, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο δέρμα για ένα σπίτι με κατοικίδια ζώα. Πιθανότατα θα πρέπει να δείτε την κατηγορία PROTECTA της Natuzzi, επειδή είναι πιο εύκολο να επισκευαστεί. Οι επισκευές είναι επίσης πιθανόν να είναι λιγότερο αισθητές λόγω του χρωματικού φινιρίσματος που εφαρμόζεται σε αυτή την κατηγορία δέρματος.

Ο βασικός παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα του δέρματος, είναι η προέλευση του ακατέργαστου δέρματος. Τα δέρματα προέρχονται από όλο τον κόσμο και ταξινομούνται ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε αυτά. Δεδομένου ότι τα δέρματα με λιγότερα χαρακτηριστικά είναι πιο σπάνια, είναι συνήθως πιο ακριβά και απαιτούν λιγότερη επεξεργασία για να μετατραπούν σε δέρμα κατάλληλο για έπιπλα. Τα δέρματα από το νότιο ημισφαίριο είναι πιο πολλά και τείνουν να παρουσιάζουν περισσότερα από τα φυσικά χαρακτηριστικά του δέρματος. Είναι λιγότερο εύπλαστα από τα δέρματα  του Βόρειου Ημισφαίριου. Τα δέρματα στο νότιο ημισφαίριο αντιπροσωπεύουν συνήθως την πλειοψηφία της κατηαγορίας δέρματος Protecta. Σε γενικές γραμμές, οι υψηλότερες ποιότητες δέρματος, προέρχονται από δέρματα που εκτρέφονται στο βόρειο ημισφαίριο. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε μερικά δέρματα από το Νότιο Ημισφαίριο στη Natural συλλογή μας. Τα φυσικά δέρματα, λόγω της φύσης τους, έχουν μερικά φυσικά χαρακτηριστικά και θα παρουσιάσουν κάποια ποικιλία στο χρώμα. Αυτό δεν είναι ελάττωμα.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της τιμής του τελικού προϊόντος βασίζεται στα χαρακτηριστικά του δέρματος. Καθώς οι ποιότητες δέρματος αυξάνονται, το κόστος του τελικού προϊόντος αυξάνεται επίσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμολόγηση, όπως: διάσταση, στυλ, τύπος ποδιού και λεπτομέρειες ραφής. Η Natuzzi κανει μεγάλη προσπάθεια για να βεβαιωθεί ότι ο καναπές σας είναι αισθητικά ευχάριστος από κάθε γωνία. Έτσι, αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τον καναπέ σας ή το τμήμα του στη μέση του δωματίου σας, θα παρατηρήσετε την λεπτομέρεια σχεδίασης που δίνεται σε ολόκληρο τον καναπέ.

Φυσικό δέρμα = δέρματα χωρις φινιρισμα= Περισσότερα φυσικά χαρακτηριστικά / διαφορές στην αποχρωση.

Προστατευμενο δέρμα = Λιγότερα φυσικά χαρακτηριστικά / Πιο ομοιόμορφη εμφάνιση

Προσφέρουμε διάφορα είδη δέρματος και το καθένα διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Ορισμένα είναι παχιά, μερικα είναι λεπτότερα, ενώ αλλα έχουν ένα δεύτερο χρώμα που προστέθηκε για διαφορετικό εφέ, τελος καποια είναι ανάγλυφα και άλλα πιο λεία. Η συνολική ποικιλία χρωμάτων αλλάζει συνεχώς και υπερβαίνει τα 150 διαφορετικά χρώματα δερμάτων. Η επιλογή είναι δική σας, με βάση τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας.

Τράβηγμα: Δέρμα βαμμένο με ανιλινη το οποιο εχει περαστεί με κερί η λάδι. Όταν το δέρμα τραβιέται, το λάδι / κερί διαχωρίζεται, προκαλώντας στο χρώμα μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Split: όλα τα δερμάτινα κομμάτια πρέπει να χωριστούν επειδή ένα δέρμα είναι πάρα πολύ παχύ για να ταπετσαριστει ή να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος κατασκευής. Το κομματι του δέρματος μπαίνει σε ένα μηχάνημα όπου μια λεπίδα τεμαχίζει το δέρμα σε δύο κομμάτια. Το κάτω δέρμα είναι γνωστό ως split leather .Το δέρμα αυτό μπορεί να λειανθεί (διορθωθεί) και να χρησιμοποιηθει στην εξωτερική πλάτη και στις πλευρές του καναπέ για εξοικονόμηση κόστους. Το συγκεκριμένο κομμάτι δερματος ειναι 100% δέρμα και έχει κ αυτο τις ίδιες τεχνικές φινιρίσματος οπως και το top grain κομμάτι. 

Top grain: στην παραπάνω διαδικασία το άνω τμήμα του δέρματος είναι το top grain τμήμα. Χρησιμοποιείται γενικά στις περιοχές που λαμβάνουν μεγαλύτερη φθορά, αφού η ίνα του top grain είναι πιο συμπαγής από αυτή τoυ split grain. Το Full Grain είναι το top grain που δεν εχει υποστεί κάποια επεξεργασία και ειναι φυσικό. Δεν υπάρχει κάποια διόρθωση δηλαδή στην επιφάνεια.  

Διορθωμένη επιφάνεια: top grain δέρμα που έχει λειανθεί για να μειώσει ορισμένα από τα οπτικά φυσικά χαρακτηριστικά. Από τους διάφορους τύπους διορθώσεων, η πιο συνηθισμένη είναι λείανση, η πλήρης αφαίρεση των φυσικών σχεδίων της επιφάνειας και στη συνέχεια δημιουργία ενος συνεχόμενου ανάγλυφου τυπώματος . Ένας άλλος τρόπος διόρθωσης είναι η ελαφριά λείανση του δέρματος για να αφαιρεθούν τα εξογκώματα και οι εσοχές του.

Ανάγλυφη επιφάνεια: ένα συνεχόμενο ανάγλυφο σχέδιο ''τυπώνετε'' στο δέρμα χρησιμοποιώντας κυλίνδρους. Μπορεί να είναι ενα λεπτό τύπωμα για να δείχνει φυσικό η μπορεί να ειναι ενα πιο έντονο τύπωμα με όψη δέρματος κροκόδειλου.

Κατηγοριες δέρματος: Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας ενός βαθμού δέρματος είναι η προέλευση του ακατέργαστου δέρματος. Η ποιότητα του δέρματος καθορίζει την τιμή του. 

Ecoflex Foam: ο αφρός υψηλής ανθεκτικότητας που χρησιμοποιείται σε όλα τα μαξιλάρια Natuzzi. Κατασκευάζεται από το τμήμα μας IMPE και είναι απαλλαγμένος από Freon CFC ρύπους   

Αφροί ποικίλης πυκνότητας: χρησιμοποιούμε περισσότερες από δέκα διαφορετικές πυκνότητες αφρού. Αυτό επιτρέπει την ιδανική προσαρμοσμένη άνεση, σχεδιασμό και υποστήριξη.

Wadding: ένα πολλαπλό στρώμα από θερμοσκληρυνόμενες ίνες, τυλιγμένο γύρω από τους πυρήνες των μαξιλαριών του καθισμάτος για να προσθέσει σχήμα και άνεση.

Ελαστικη πλεξη: ο ελαστικός ιμάντας που χρησιμοποιείται στην πλατη και στο καθισμα για την ανάρτηση. Πρόκειται για ένα 100% ελαστικό υλικό  το οποίο χρησιμοποιείται στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροπορικές βιομηχανίες και αντικαθιστά τα παραδοσιακα μεταλλικα ελλατηρια. Υπάρχουν μερικά ξεχωριστά πλεονεκτήματα στη χρήση των ιμάντων. Παρέχουν σταθερή υποστήριξη καθ 'όλο το μήκος του πλαισίου,δεν δημιουργουν θόρυβο,δεν σκουριάζουν και δεν υπάρχει κίνδυνος να εξεχουν ελατήρια μέσα από τα μαξιλάρια.

Η κατασκευή πλαισίων ποικίλει από μοντέλο σε μοντέλο. Χρησιμοποιούμε ένα κατασκευασμένο πλαίσιο, το οποίο είναι ένας συνδυασμός από συμπαγή ξύλα όπως έλατο ή οξιά με κόντρα πλακέ, προσανατολισμένο σκέλος σανίδων (OSB), μοριοσανίδες και μασονίτη. Ορισμένα πλαίσια περιλαμβάνουν μεταλλικά ή εκτεθειμένα σκαλιστά κομμάτια του πλαισίου. Η ανάρτηση χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελαστικής πλέξης που είναι εντελώς ανθεκτικη και 100% ελαστικη. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου το σύστημα ανάρτησης του κατασκευασμένου σκελετού μας θα ξεπερασει σε διαρκεια ζωης οποιαδηποτε αλλη κατασκευη  που θα ειχε ελατηρια. Τα είδη των σχεδίων που παράγουμε, επωφελούνται από αυτό το στυλ κατασκευής, διότι προσαρμόζονται εύκολα σε όλα τα στυλ έπιπλων από κλασικά πλαίσια μέχρι μοντέρνα μοντέλα με ανοιχτες βασεις.

Ένα κουτί καθαρισμού είναι διαθέσιμο για αγορά στα καταστήματά μας. Εναλλακτικά, σας συνιστούμε να καθαρίζετε την δερμάτινη ταπετσαρία χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο σαπούνι αραιωμένο με νερό και ένα στεγνο, μαλακό, λευκό πανί. Δεν συνιστούμε να τοποθετείτε στον καναπέ κανένα τύπο κοντίσιονερ ή χημικό προϊόν. Αν απλα ξεσκονίζετε τον καναπέ και καθαρίζετε τα σημάδια όταν εμφανίζονται, θα σας βοηθήσει να κρατάτε τον καναπέ σας όμορφο για την αναμενόμενη ζωή του. Θυμηθείτε ότι το δέρμα είναι ένα φυσικό υλικό που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση καθώς μεγαλώνει.

Περισσότερες πληροφορίες:
- ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
- PROTECTA ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
- NATURAL ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Όλα τα δέρματα θα εξασθενίσουν κατά κάποιο βαθμό με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα που εκτίθεται απευθείας στο ηλιακό φως θα εξασθενεί πιο γρήγορα. Τα δέρματα Protecta θα αντισταθούν στο ξεθώριασμα περισσότερο από το φυσικό δέρμα.

Το δέρμα είναι ελαστικό και το σχήμα του αντικατοπτρίζει την χρήση που εχει γίνει σε κάποια περιοχή του καναπέ. Ακριβώς όπως τα καινούργια δερμάτινα παπούτσια χρειάζονται άνοιγμα, το ιδιο κάνει και ο δερμάτινος καναπές σας. Αυτό το τέντωμα δεν είναι ένα ελάττωμα αλλά μια εγγενής φυσική ποιότητα του δέρματος.

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store