CIRCLE OF HARMONY

CIRCLE OF HARMONY

Η Natuzzi Italia προσκαλεί 8 σύγχρονους σχεδιαστές να γίνουν μέρος του Circle of Harmony, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό σχεδίων που εξυμνούν το μεσογειακό lifestyle.

 

DEEP

από τη
NIKA ZUPANC

«Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη μέχρι
και την τελευταία λεπτομέρεια, η συλλογή
θέλει να σας "αγκαλιάσει" και να σας "προστατεύσει",
να σας βοηθήσει να κάνετε μία παύση, να γίνετε το αληθινό
σπίτι σας. Κάτω από τα κύμματα, υπάρχει πάντα ένας "ωκεανός"
γαλήνης. Οι φόρμες των αντικειμένων είναι ισορροπημένες
και η φύση των υλικών διαχρονική, δίνοντας αμέτρητες
πιθανότητες αλλαγών και συνθέσεων».
NIKA ZUPANC
DEEP

Η συλλογή Deep είναι στενά συνδεδεμένη με το νερό και την υγρή φύση, με ογκώδεις γραμμές που θυμίζουν την άμπωτη και την πλημμυρίδα των παλιρροιών. Τα καθίσματά του διατίθενται σε ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και βυθίσεων, δίνοντας την ευκαιρία για αμέτρητους συνδυασμούς και απεριόριστες συνθέσεις με άλλα στοιχεία.

NIKA ZUPANC

H Nika Zupanc επαναπροσδιορίζει τον κόσμο της διακόσμησης εσωτερικών χώρων με το προσωπικό, ποιητικό και χαρακτηριστικά θηλυκό της στυλ. Τα αντικείμενά της αψηφούν τον ορθολογισμό και δημιουργούν μία οικεία, συναισθηματική και διαισθητική διάσταση. Η οπτική γλώσσα της στοχεύσει να "επικοινωνήσει όσα δεν μπορούν να ειπωθούν", απωθώντας τα σύνορα υλικών και πιθανοτήτων, για να δώσει ζωή σε εκλεπτυσμένα κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί και επιμεληθεί διεξοδικά. Γι' αυτό τον λόγο το αμερικανικό περιοδικό Elle χρησιμοποίησε τις λέξεις "punk κομψότητα" για να περιγράψει τη δουλειά της. Τα installations της εκτίθενται στις πιο σημαντικές art galleries του κόσμου και συχνά είναι προϊόντα συνεργασιών και ιδιαίτερων projects, όπως αυτό με τη Rossana Orlandi Gallery του Μιλάνο. Η εκλεκτική προσέγγισή της γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην τέχνη και το design και, με το πέρασμα του χρόνου, αυτό έχει οδηγήσει στο να αναλάβει projects εσωτερικής διακόσμησης που ακολουθεί από το Α μέχρι το Ω, επιμελούμενη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με μία σοφιστικέ αισθητική που περιλαμβάνει μοτίβα και αναφορές που εμφανίζονται παντού στο αυθεντικό στυλ του αρχιτέκτονα Giò Ponti. Ο ολιστικός τρόπος σκέψης της τη βοήθησε να πραγματοποιήσει τη "συνάντηση" με τη Natuzzi, αφού ταυτίζεται με την "απόλυτη αρμονία" της φιλοσοφίας της μάρκας. Έτσι, πήρε σάρκα και οστά μία συλλογή που εστιάζει στα κύματα, τόσο για την οπτική εντύπωση που δημιιουργούν όσο και για την ανάταση της ψυχικής διάθεσης, γιατί κάθε κομμάτι έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί μια συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία για τη ψυχή. Μία συλλογή που μπορείτε να δείτε μέσα τον εαυτό σας, να παρασύρεται στην οικειότητα της θάλασσας και στην αιώνια ομορφιά της μεσογειακής φύσης - μία πηγή αμοιβαίας έμπνευσης για τη Natuzzi και τη Zupanc.

INFINITO

από τη
MARCANTONIO

 
«Είμαστε αρκετά φορτωμένοι από τα σχήματα
στον κόσμο του design. Υπάρχει ανάγκη να "ανοίξουν"
νέοι δρόμοι. Με τη Natuzzi δουλέψαμε πάνω στην ποίηση,
μεταμορφώνοντας το σύμβολο του απείρου σε μία ελκυστική,
τρισδιάστατη φόρμα, ένα καμπυλωτό γλυπτό, το οποίο
μετατράπηκε σε έναν ξεκούραστο καναπέ με άνετο
κάθισμα και μία σεζ λονγκ στο κεντρικό μέρος».
MARCANTONIO
INFINITO

Ο καναπές Infinito πήρε σάρκα και οστά χάρη στην ιδέα της διασταυρούμενης επικονίασης και σε μία σχεδόν ανέφικτη πρόκληση, δηλαδή το πώς η κύρια αισθητική ενός από τα πιο ισχυρά σύμβολα της ανθρώπινης φυλής μπορεί να μετατραπεί σε ένα αντικείμενο με ισχυρή συμβολική αξία για τη Natuzzi - τον καναπέ».

MARCANTONIO

Η έρευνα του Marcantonio συνεχώς θολώνει τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και το design. Η προσωπικότητα και η δουλειά του είναι μία μίξη της αγάπης του για την τέχνη και τα μοναδικά κομμάτια με αντικείμενα που αποτελούν μέρος ενός καθημερινού σπιτιού. Αυτή η διττή φύση δεσμεύεται από τον απόλυτα ελεύθερο και δημιουργικό τρόπο σκέψης του. Με έντονη αίσθηση του χιούμορ, αγάπη για τη φύση και το προσωπικό του όραμα για το σύγχρονο design, έχει δημιουργήσει κομμάτια που ήδη έχουν γίνει μοντέρνα icons. Το όραμα και η ποιητική του προσέγγιση συνοψίζονται τέλεια σε αυτές τις λέξεις: «Το design μάς διδάσκει να σχεδιάζουμε, αλλά από την τέχνη μαθαίνουμε να έχουμε ιδέες. Στον κόσμο του design έχουμε στριμωχτεί ανάμεσα σε σχήματα και πιστεύω πως είτε θα προχωρήσουμε στην εφαρμοσμένη τεχνολογία του design, που πάντα θα έχει νόημα αλλά δεν είναι του πεδίου μου, ή θα κινηθούμε προς την ποίηση». Ο ίδιος σίγουρα έχει επιλέξει το τελευταίο μονοπάτι και αντλεί έμπνευση από αντι-ακαδημιακές και διορατικές φιγούρες, όπως ο Ingo Maurer και ο Gaetano Pesce. Ο Marcantonio βλέπει σε αυτούς το concept του "ακάθαρτου", την ανάμειξη διαφορετικών ιδεών και παιχνιδιάρικης δημιουργικότητας που ακολουθεί το συνεχές μπέρδεμα στοιχείων ποικίλων τομέων, από την pop-art κουλτούρα μέχρι αφηγήσεις ιστοριών και από την προϊστορική τέχνη μέχρι comic strips, όπου οι διαφορές έχουν τη δικής τουςεγγενή αξία και βρίσκονται σε αντίθεση με το concept της σχεδιαστικής καθαρότητας. Η ίδια ενδογενής αξία πάντα υποστήλωνε το σχεδιαστικό όραμα της Natuzzi. Γι'αυτό (για τη νέα συλλογή Circle of Harmony της οποίας οι σχεδιαστικές αναμείξεις είναι ακρογωνιαίος λίθος) ο Pasquale Junior Natuzzi "προκάλεσε" τον Marcantonio και το σχεδιαστικό μυαλό του για αυτό το εγχείρημα από κοινού με τη μάρκα, συμπεριλαμβάνοντας τον σε ένα project που, από τη μία, είναι ένα σχεδόν ακατόρθωτο εγχείρημα και, από την άλλη, είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθει στην επιφάνεια ο θαυμαστός εσωτερικός κόσμος που διαπνέει τη δουλειά του κάθε καλλιτέχνη/σχεδιαστή, διανθίζοντάς τον με μία αλάνθαστη και μοναδική αίσθηση.

ARGO

από την
PAOLA NAVONE

«Τα ταξίδια είναι ο δικός μου τρόπος αναπνοής.
Τα ταξίδια είναι ένας τρόπος να αφουγκράζεσαι τον κόσμο.
Όταν ταξιδεύω, "αποθηκεύω" χρώματα, σχήματα, υλικά, αισθήσεις
και όψεις μέσα στο κεφάλι μου. Υπάρχει πάντα κάτι
διαφορετικό και απροσδόκητο. Όταν ένα project γεννιέται,
τα στοιχεία που χρειάζονται για να δημιουργηθεί μία
νέα ιδέα και να γίνει ζωή, συμβαίνουν σχεδόν
μαγικά». σχεδόν μαγικά».
PAOLA NAVONE
ARGO

Αντλώντας έμπνευση από την Οδύσσεια του Ομήρου (ο Άργος είναι ο σκύλος του Οδυσσέα και ο πρώτος που τον αναγνωρίζει όταν επιστρέφει στην Ιθάκη μετά από 20 χρόνια), η Paola Navone ονειρεύτηκε μία συλλογή, η οποία σας περιμένει με στοργή να επιστρέψετε σπίτι, έτοιμη να σας καλωσορίσει, να σας χαλαρώσει και να σας χαρίσει ζεστασιά».

PAOLA NAVONE

Αποφοιτώντας από το Politecnico di Torino, το 1973 ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας με τους κορυφαίους designers εκείνης της εποχής. Το 1983 κέρδισε το Osaka International Design Award και έκτοτε η καριέρα της ολοένα και εξελίσσεται. Η δημιουργικότητά της είναι εμπνευσμένη από όλους τους τύπους κουλτούρας, ειδικά από εκείνους της Άπω Ανατολής, και δημιουργεί αυθεντικά σχέδια, πλούσια σε περίτεχνες διεθνείς εμπνεύσεις. Αρχιτέκτονας, καλλιτεχνική διευθύντρια, σχεδιάστρια και δασκάλα, η Paola Navone είναι μία επαγγελματίας, της οποίας ο ζωηρός εκλεκτισμός αντανακλάται σε κάθε δημιουργία της.

NEW
CLASSIC

από τον
FABIO NOVEMBRE

«Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο
καναπέ γίνονται ολοένα και πιο μινιμαλιστικά και
προσδοκάται ότι το κοινό έχει την απαραίτητη ευαισθησία
για να τα αξιολογήσει. Αυτή είναι η μοναδική, πιθανή
εξήγηση στο γιατί τόσα πολλά κλασικά μοντέλα συνεχίζουν
να γεμίζουν σπίτια σε όλο τον κόσμο. Ο καναπές
New Classic γεννήθηκε με στόχο να φέρει ακόμα
πιο κοντά αυτούς τους δύο κόσμους».
FABIO NOVEMBRE
NEW CLASSIC

Ο καναπές New Classic είναι μία αναθεωρημένη εκδοχή του κλασικού καναπέ Chesterfield, στον οποίο έχει δοθεί ένα σύγχρονο, αστικό ύφος και είναι προσεκτικά σχεδιασμένος με μία αρμονική "ανάμειξη" κυκλικών και τετράγωνων σχημάτων και όγκων. Ένα κομμάτι που αμέσως φέρνει στο μυαλό εικόνες από την Apulia με την αξέχαστη ατμόσφαιρά και τη διαχρονική αρμονία της.

FABIO NOVEMBRE

Εδώ και παραπάνω από 20 χρόνια ο Fabio Novembre δείχνει τον δρόμο στη διεθνή βιομηχανία του design, εξαιτίας της οπτικής δύναμης και της εικονικής φύσης του στυλ του. Έχοντας καθοριστεί από μία υψηλά αναγνωρίσιμη διορατική προσέγγιση, η δουλειά του έχει λάβει πλήθος βραβείων και αναφορών σε εκδόσεις μέσα στα χρόνια. Έχει υπάρξει επιστημονικός διευθυντής του Domus Academy και είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Design Museum στην Milan Triennale από το 2019. Ο Novembre και η Natuzzi όχι μόνο μοιράζονται ένα δέσιμο με την Apulia, η οποία είναι η "μητέρα γη" και μούσα και για τους δύο, αλλά διατηρούν κι ένα κοινό πάθος για την αφήγηση. Αυτό ήταν που πυροδότησε το πρώτο συνεργατικό project - κλειδί με το όνομα Intro, το οποίο επρόκειτο για ένα ένα installation στην Triennale του 2016 που τέθηκε στην έκθεση "Stanze. Altre filosofie dell'abitare" ("Rooms - Novel living concepts") σε συνεργασία με τη Furniture Fair. Ένα συναρπαστικό project βασισμένο σε ένα πολύ μεγαλόπνοο concept και αγγελιαφόρο ενός μεγαλειωδούς μηνύματος, το Intro έφερε μπροστά τα καλύτερα στοιχεία του Novembre και της Natuzzi. Εστιάζοντας στο concept του υπνοδωματίου, το οποίο «ανατρέχει» στις τέλειες, προγονικές ρίζες του, το μυαλό του στέκεται πάνω σε ένα αβγό που απεικονίζεται σαν μία οβάλ εσοχή με ένα εξωτερικό αντανακλώμενο, μεταλλικό κέλυφος και ένα βαθύ κόκκινο εσωτερικό, το οποίο μοιάζει σχεδόν με μήτρα. Αυτή η εσοχή κυριολεκτικά γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες, βάζοντάς τους σε μία εντελώς εξωπραγματική διάσταση πριν τους επιστρέψει στον κόσμο αναγεννημένους με μία πιο ενθουσιώδη αίσθηση συνειδητότητας. Έχοντας δημιουργηθεί από υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καναπέδων και ολοκληρωτικά συναρμολογημένος στο χέρι από εκείνους που δημιουργούν καναπέδες κάθε μέρα, ο Intro είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι δεξιοτεχνίας και ένας τέλειος τρόπος να προσφερθεί στο διεθνές κοινό της Triennale μία απτή απόδειξη της αγάπης που έχει από πάντα η Natuzzi για τη δεξιοτεχνία. Εδώ και 4 χρόνια, η Natuzzi και ο Novembre συνεχίζουν την αξιοσημείωτη συνεργασία τους, όπως είναι προφανές από την ισχυρή, έντονη αισθητική της νέας συλλογής και από το Circle of Harmony, με ένα project που περικλείει όλη την απίστευτη οπτική δύναμη του σχεδιαστή από τη Lecce που πολλοί έχουν παρομοιάσει με τον Fellini για την ικανότητά του να δημιουργεί εικόνες με ένα αδιαμφισβήτητο σήμα κατατεθέν.

PABLO

από τον
CLAUDIO BELLINI

«Κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Απουλιανής
κουλτούρας, από τη γαστρονομία μέχρι το design,
αποτελεί συνέπεια ενός μοναδικού "παντρέματος"
απλότητας και εκλεπτυσμένων υλικών. Το αποτέλεσμα
από αυτή τη θετική προσέγγιση στη ζωή αντανακλάται
στη νέα μου συλλογή, τόσο στις μαλακές καμπύλες -
που την κάνουν τόσο "ζεστή" -, όσο
και στην μινιμαλιστική όψη».
CLAUDIO BELLINI
PABLO

Η χαρά και η γενναιοδωρία της μεσογειακής κουλτούρας μεταφράζεται σε ένα ευέλικτο καθιστικό με ένα "ζεστό", οικείο σχέδιο. Παίζοντας με τα ύψη και τα γεωμετρικά σχήματα, τα μπράτσα έχουν "αναβαθμιστεί" με μεταλλικούς κρίκους με σατινέ τελείωμα, απόλυτα ταιριαστά με τα πόδια.

CLAUDIO BELLINI

Ο Claudio Bellini ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, την πόλη του design. Ως παιδί είχε /ένα έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργικότητα, μέσα από τη δουλειά του πατέρα του Mario Bellini, χαρακτηριστική φιγούρα του ιταλικού design, ο οποίος αποτέλεσε και εξαιρετική έμπνευση για τον ίδιο. Ο εταιρεία Claudio Bellini Design ιδρύθηκε το 1996 και από την αρχή η δουλειά του εστίαζε στην έρευνα, τις νέες τεχνολογίες και τις δημιουργικές διαδικασίες.

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store